המדריך השלם לתזונת האם המניקה – חלק א'

המדריך השלם לתזונת האם המניקה – חלק א'

המדריך השלם לתזונת האם המניקה – חלק א'

מה שאת אוכלת משפיע לא רק עלייך, אלא גם על התינוק שלך. התזונה שלך היא זו שמספקת לו את כל הדרוש לו כדי לגדול ולפרוח, וגם לך מגיע להרגיש טוב! עם תזונה נכונה תרגישי אנרגטית ותחלימי במהירות מהלידה. במדריך זה נדון במה לאכול כדי שגם את וגם התינוק תישארו חזקים ובריאים. ולא פחות חשוב, כדי שתיהני מכל ביס!

 

אנרגיה לך ולתינוקך

  1. חלבונים: לחלבונים יש תפקיד מפתח גם בהתפתחות תינוקך וגם בהחלמה שלך מהלידה, לכן חשוב לכלול בתזונה מקורות חלבון איכותיים: בשר רזה כמו עוף, הודו וחלקים רזים של בקר, וכן דגים שומניים כמו סלמון, שמספקים גם אומגה 3. גם ביצים, מוצרי חלב, ומקורות מן הצומח כמו שעועית, עדשים, טופו וקינואה הם מקורות מצוינים לחלבון. הקפידי על גיוון בתזונה, גם כדי שיהיה לך מעניין וגם כדי שאת ותינוקך תקבלו את כל מה שאתם זקוקים לו.
  2. ויטמינים ומינרלים: ויטמינים ומינרלים הם עזרים חשובים מאוד שמעניקים אנרגיה ותומכים בתפקוד התקין של הגוף. ויטמין A חשוב לראייה ולמערכת החיסון, והוא נמצא בעלים ירוקים, בגזרים ובבטטות. ויטמין C, המצוי בפירות הדר ובפלפלים, מסייע בספיגת ברזל ותומך במערכת החיסון. ויטמינים מקבוצת B, כמו B12 וחומצה פולית, חשובים להתפתחות המוח ונמצאים בירקות ירוקים ובדגנים מלאים.

גם מינרלים כמו סידן (מוצרי חלב וירקות עליים), ברזל (בשר רזה, תרד ושעועית) ומגנזיום (אגוזים ודגנים מלאים) הם חשובים – הסידן מחזק את העצמות, הברזל מונע אנמיה, והמגנזיום תומך בפעילות השרירים. תזונה מגוונת וצבעונית עם ירקות, פירות ודגנים מלאים היא גם מזינה וגם כיפית – בכל צבעי הקשת.

  1. שומנים בריאים: שומנים הם לא האויב – הם חשובים מאוד להתפתחות המוח והראייה של תינוקך. גם לך הם עוזרים להישאר אנרגטית ולהפיק את המירב מהוויטמינים בתזונתך. דגים כמו סלמון, אגוזים, שקדים ואבוקדו הם מקורות מצוינים לשומנים בריאים שמשדרגים כל ארוחה.
  2. שתייה מרובה: לאמהות מניקות חשוב במיוחד לשתות מספיק! ייצור חלב מגביר את תחושת הצמא, אז חשוב שתספקי לגופך את כל הנוזלים שהוא זקוק להם. שתי הרבה מים, ואם בא לך לגוון, שתי גם תה, חלב או מעט מיץ סחוט טרי. כדאי להימנע ממשקאות ממותקים או קפאין, שעלולים לפגוע בייצור החלב.

 

חטיפים לנשמה

סיקרנו את כל מה שאת צריכה לאכול כדי לשמור על בריאותך ועל בריאות תינוקך. הקפידי לאכול בריא גם בין ארוחות. אכלי אגוזים, יוגורט וירקות חתוכים, וכך תשמרי על האנרגיה שלך לאורך היום. בחלק השני של המדריך נרחיב על מזונות שכדאי להימנע מהם ואיך להתמודד עם אתגרים תזונתיים. קבלי ספויילר: זה יהיה טעים, מזין ופרקטי!

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.

});