כמה שעות שינה באמת דרושות לתינוק?

כמה שעות שינה באמת דרושות לתינוק?

כמה שעות שינה באמת דרושות לתינוק?

חשוב להבין את צרכי השינה של תינוקך, גם למען התפתחותו התקינה וגם למען שלוות הנפש שלך. דפוסי השינה של תינוקות משתנים במהירות, ואם נדע למה לצפות, נוכל לוודא שהתינוק יקבל את כל שעות השינה שהוא זקוק להן כדי לגדול ולהתחזק.

תינוקות שרק נולדו (0-3 חודשים)

תינוקות שרק נולדו (שלב ה"ניובורן") ישנים 14-17 שעות ביממה, לרוב במקבצים של 2-4 שעות בכל פעם. השינה שלהם אינה סדירה ואין הבדל ברור בין יום ללילה. במהלך תקופה זו חשוב לספק לתינוק סביבה נוחה ורגועה שבה יוכל, כמו שאומרים, לישון כמו תינוק.

תינוקות צעירים (4-6 חודשים)

בשלב זה תינוקות זקוקים ל-12-15 שעות שינה ביממה, כולל 3-4 תנומות במהלך היום. דפוסי השינה מתחילים להתייצב והם מתחילים לישון יותר במשך הלילה ולאפשר לכם להשלים כמה שעות שינה גם כן. זה הזמן לשלב טקס שינה קבוע בשגרת היום, וכך התינוק יבין מתי הזמן ללכת לישון.

תינוקות בוגרים (7-12 חודשים)

בגיל זה תינוקות זקוקים ל-12-14 שעות שינה ול-2-3 תנומות במשך היום. שנת הלילה מתארכת ולרוב הם קמים פחות בלילה – שינוי מבורך עבורכם, ההורים העייפים! שימו לב לסימני העייפות של התינוק, כמו שפשופי עיניים או עצבנות, כדי שהתינוק לא יגיע לעייפות יתר ואתם לא תהפכו לזומבים מחוסרי שינה...

פעוטות (שנה עד שנתיים)

פעוטות זקוקים ל-11-14 שעות שינה ביממה, ולרוב לתנומת יום אחת או שתיים. ככל שהם הופכים לפעילים יותר, כך חשוב יותר לדאוג ללו"ז תנומות קבוע כדי שיצליחו לישון מספיק. שימו לב לסימנים מתי הם מוכנים לוותר על אחת התנומות, למשל כשהם מתחילים לסרב לישון שנת בוקר.

סימנים חשובים:

  • סימני עייפות: אם תזהו מתי התינוק שלכם עייף, תוכלו להשכיב אותו לישון לפני שיגיע לעייפות יתר. כשתינוק מגיע לעייפות יתר, הוא עצבני וחסר מנוחה וקשה יותר להרדימו.
  • סביבת השינה: חדר שקט, חשוך וקריר יעזור לתינוק לישון טוב יותר. כדאי להשתמש ברעש לבן או בווילונות כהים כדי ליצור סביבה אידיאלית שתגרום לתינוק להרגיש עטוף.
  • שגרה קבועה: שמירה על זמני עירות ושינה קבועים תעזור לתינוק לסנכרן את השעון הביולוגי שלו וכך להירדם ולהתעורר בקלות בעצמו. כמו כן, תוכלו לתכנן את סדר היום שלכם סביב הרגעים השקטים בהם התינוק שלכם תופס תנומה.
  • בטיחות: תמיד דאגו להניח את התינוק על הגב, עם סדינים מתוחים היטב, ואל תניחו בעריסה כריות או צעצועים. כך תפחיתו סכנות. חשוב לדאוג לסביבת שינה בטוחה עבור התינוק ממש כפי שמתאימים עבורו את איזור המשחקים בבית.

לסיכום:

מעקב אחר שעות השינה של התינוק, והתערבות בהתאם לצורך ולגיל, חשובים מאוד כדי לשמור על בריאותו ועל התפתחותו התקינה. שימו לב לסימני עייפות, דאגו לסביבת שינה בטוחה, שמרו על שגרה קבועה. כך תעזרו לתינוקכם לישון טוב יותר, ובתקווה גם אתם תקבלו קצת זמן לנוח ולהירגע.

השאירי תגובה

התגובות עוברות לאישור אנבלה לפני פרסום בבלוג.

});